fbpx

Blogs over Verkopen, tips en verkoop technieken

Als maker wil je het liefst al je mooie handgemaakte producten aan de man brengen zodat jij kan blijven maken. Maar daar zul je wel wat verkoopskills tegenover moeten zetten. In onderstaande artikelen lees je meer over verkopen met verkoop technieken om zo je eigen producten verkopen makkelijker te maken.

Verkopen tips en verkoop technieken


Verkopen, dat is toch vaak een dingetje voor veel makers. Vooral omdat een eigenschap van veel creatieve ondernemers bescheidenheid is. Wat als ik jou nou kan leren hoe je van verkopen iets leuks kan maken? Je gelooft het misschien bijna niet. Eigen producten verkopen is vooral jezelf blijven en achter je producten staan. 


Het verkopen van eigen producten is een geweldige manier om je creativiteit te delen en geld te verdienen. Als maker of creatieve ondernemer heb je waarschijnlijk aan ideeën voor producten geen gebrek. Maar hoe zorg je ervoor dat je producten ook daadwerkelijk verkocht worden?


In bovenstaande artikelen vind je tips, verkoop technieken en meer informatie over het verkopen van eigen producten. In de andere artikelen kan je ook meer vinden over marketing en mindset.


Doelgroeponderzoek

Voordat je kunt beginnen met het verkopen van je producten, is het belangrijk om onderzoek te doen naar je doelgroep. Wie zijn je potentiële klanten? Wat zijn hun behoeften en interesses?


Door je doelgroep te begrijpen, kun je je producten en marketingstrategie daarop afstemmen. Je wilt producten maken die je doelgroep wil kopen en je wilt ze op de juiste manier bereiken.


Productontwikkeling

Als je je doelgroep eenmaal begrijpt, kun je beginnen met het ontwikkelen van je producten. Zorg ervoor dat je producten van hoge kwaliteit zijn en dat ze voldoen aan de behoeften van je doelgroep.

Je wilt ook unieke producten maken die zich onderscheiden van de concurrentie. Wees creatief en denk out of the box.


Marketingplan

Zodra je producten klaar zijn, is het tijd om ze aan de man te brengen. Een goed marketingplan is essentieel voor het succes van je bedrijf.

Je marketingplan moet een mix van online en offline marketingstrategieën omvatten. Je wilt je producten onder de aandacht brengen van zoveel mogelijk potentiële klanten. Wil je meer over marketing lezen? Bekijk dan de blog pagina over alle vormen van marketing.

 

Eigen producten verkopen

 


De vraag is vaak hoe je het beste je eigen producten kan verkopen. Dit kan je natuurlijk doen door je eigen website/verkoopplatform te hebben en te blijven vullen.


Daarnaast is het heel leuk en nuttig om deel te nemen aan een live event, zoals een markt als de Sunday Market, Makers Market of Swan Market. Ook kan je je producten promoten in lokale winkels.


Beurzen, markten en andere evenementen zijn een geweldige manier om nieuwe klanten te ontmoeten en je producten onder de aandacht te brengen van een groot publiek.

Zoals ik al aangaf, je kunt je producten ook promoten in lokale winkels. Dit is een goede manier om je bereik uit te breiden en je producten aan een nieuwe doelgroep te presenteren.


Klantvriendelijkheid

Hou hierbij rekening met vragen van (toekomstige) klanten. Handig voor jezelf om dit goed in te richten door duidelijk je contactgegevens te laten zien bij je product en ook open te staan voor contact met klanten. Hier leer je ontzettend veel van. Wat willen klanten, wat missen je klanten. Dit kan je meenemen in je maakproces. Maar je hoeft ook niet met alle feedback wat te doen. Op een markt is het bijvoorbeeld ook heel handig om een nieuw product uit te testen op je (toekomstige) klanten. Want je ziet meteen de reacties van klanten. Snappen ze je product, vinden ze het interessant.. Sowieso altijd belangrijk: Zorg ervoor dat je klanten goed worden behandeld en dat ze tevreden zijn met hun aankoop.

Reageer snel en beleefd op e-mails en vragen van klanten. Bied indien nodig een goede klantenservice.


Succesfactoren

Er zijn een aantal factoren die kunnen bijdragen aan het succes van je bedrijf. Enkele van de belangrijkste factoren zijn:

  • Een sterk product of dienst
  • Een duidelijke doelgroep
  • Een effectieve marketingstrategie
  • Uitstekende klantenservice

Door deze factoren in gedachten te houden, kun je je kansen op succes vergroten.


Het verkopen van eigen producten kan een lonende onderneming zijn. Door deze tips te volgen, kun je je kansen op succes vergroten.


In de blogs in deze categorie pagina vind je meer informatie over het verkopen van eigen producten. We bespreken van alles.

Margriet Meijer geeft een cursus verkoop voor creatieve makers en ondernemers als de Makers Coach - business coach in Amsterdam

Mis je nog een blog onderwerp?

Ik schrijf graag, dus mocht je een onderwerp missen waar je graag meer over zou willen weten vanuit mijn oogpunt? Laat het me weten zodat ik daar misschien wel een nieuw artikel over kan schrijven. Denk je, ik kan de hulp van Margriet wel gebruiken? Bekijk mijn aanbod

Je Eigen Koers Varen, Zonder Excuses!

In 8 stappen zelftwijfel overstijgen en ontdekken waar het voor jou over gaat in het leven.