fbpx
de_makers_coach_persoonlijkheidstest_business_coach_amsterdam_mobile
de_makers_coach_persoonlijkheidstest_business_coach_amsterdam_mobile

De Koele Maker

Jij bent iemand die ziet wat nodig is om dingen rond te krijgen en je hebt veel dicipline. Er zit een sterk gevoel van trots in jou wat afstandelijk en koel over kan komen.

de_makers_coach_persoonlijkheidstest_quiz_kritische_maker

Je kracht is..

Je neemt initiatief en bent ordelijk, dit is vanzelfsprekend voor je. Je hebt een helder bewustzijn en bent een wakker mens. Dit type maker is een geboren leider en is super ambitieus. Je bent goed in structureren, analyseren en bent probleem oplossend.

Anderen zien je als..

een persoon die initiatiefrijk, zelfstandig en vooruitstrevend is. Iemand die de touwtjes in handen wil houden en moeilijk de regie los kan laten. Aan de andere kant ben je streng voor jezelf, maak je liever geen fouten en vind je het in – romantische – relaties moeilijk om jezelf echt te laten zien.

Wat ik over je weet

Dat je heel perfectionistisch bent en feilloos je vinger weet te leggen op wat nog beter kan. Je hebt gevoel voor stijl en schoonheid. Maar door je harde werken ontbreekt het aan spontaniteit. Je kunt afstandelijk overkomen doordat je kritisch bent. Op jezelf en anderen.

Je vuur

Jij bent een ster in dingen afmaken, in alle lagen: concept, vorm, functionaliteit, proces en gebruik van middelen en of course style. Je communiceert makkelijk en weet feilloos wat authentiek is of niet. Je bent echt gemaakt voor ondernemerschap.

Je potentie

Wanneer je meer contact leert te maken met je gevoel wordt dat voelen een krachtig instrument in omgang met je omgeving. Je voelt goed aan wat je klant nodig heeft en weet dit goed over te brengen. Leer jezelf over te geven – zonder dat je weet hoe het uitpakt – met je hoofd en je hart. Dan ontstaat er een diepere verbinding. Ook met je klant. Laat jezelf écht zien.

Wie is de Makers Coach?

In 2012 maakte ik mijn eerste tas. Achter de leermachine in de naaischool van mijn moeder. Met een MacGyver vader was het feest compleet: ik bezat 2 rechter handen en een goed stel hersenen.

Ik bleek ook nog een flinke dosis ondernemersbloed door mijn lijf te hebben gieren. Doe daar een schepje talent voor marketing bij en zo ontstond een zakelijke maker.

Maken is voor mij een vorm van zelfexpressie. Zo laat ik mijzelf zien en help ik mijn mede-mens. Dat ik mijn geld kan verdienen als maker is geweldig en die luxe gun ik jou ook. Ik wil je laten zien zien dat de poor artist myth niet voor jou hoeft te gelden.

Als de Makers Coach deel ik mijn ervaring als maker van monsak. Ik help je authentiek te verkopen, organisch te groeien, je ideale klant aan te spreken en je omzet te verhogen.

Hoe breng je dit tot leven in je bedrijf?

TIPS

Je perfectie is je grootste vijand.  Het kost je moeite om ’n – ogenschijnlijk – imperfect product, post of nieuwsbrief de wereld in te slingeren. Wist je dat perfectie eigenlijk een dekmantel is voor faalangst? Stel je voor dat je compleet afgemaakt wordt als je product niet in de smaak valt. So what? Je kunt – en wilt – niet iedereen blij maken. Wil je organisch groeien dan heb je maar een kleine groep mensen nodig die je merk fan-tas-tisch vindt. Krijg je hun mee dan is het vermenigvuldigen geblazen. 

 

Marketing – AKA reclame maken – begint met helderheid over wat we doen en voor wie we wat doen. Is je ideale klant duidelijk? Verbind daarmee door te laten weten dat je er bent. Connectie = conversie. Ga de wereld in met een verhaal waar je dol enthousiast over bent én je ideale klant op zit te wachten. Authentiek verkopen wordt zo  razend gemakkelijk, wie had dat gedacht!? Deze duurzame zienswijze leverde mij focus, plezier, rust EN omzet op.

 

Heb je het gevoel dat je in herhaling valt? Goed bezig! Consumenten hebben héél veel contact momenten met je nodig om over te gaan tot actie. Zolang je consequent jouw merk verhaal verteld (Wie ben je. Wat doe je. Je drijfveren enz) ga je gehoord worden door de groep die je aanspreekt. Vind je dit lastig? Ik help je graag structuur aanbrengen in je marketing, zelfvertrouwen op te doen en organisch te groeien. Nog geen idee wie je ideale klant is? 

Wil je ook op een natuurlijke manier groeien?

Ik vond het razend spannend om de boer op te gaan met mijn tassen. Zitten mensen wel op mij te wachten? Er zijn al zoveel tassen merken. Wie ben ik? Toch was ik razend trots op mijn tassen en wilde er zo graag een succes van maken dat ik stug doorging. De creativiteit in me juichte dit toe. 

In een markt vol ruis en wantrouwen ben ik blijven staan terwijl concullega’s het bijltje erbij neerlegde. Weet je waarom? Omdat ik altijd trouw ben gebleven aan mijn passie en non-stop heb laten zien dat ik er ben. Verkopen voelt niet ‘vies’ als ik recht vanuit m’n hart vertel dat ik graag een pracht tas voor je wil maken. 

Jaren geleden ging ik terug naar de basis en zocht ik uit wáárom ik maak, waar ik voor sta en hoe ik – met mijn tassen – levens mooier maak en verander. Hierdoor kan ik kraakhelder vertellen wat ik mijn klant kan bieden heb. Elke dag weer. Hierdoor blijft mijn tassen merk organisch groeien en kan ik er 100% van leven.  Telling = selling lieve maker.

bedrijfsplan_voor_creatieve_ondernemers_margriet_meijer_businesscoach_amsterdam-

Is this me?

Herken je je niet in dit type? We hebben allemaal iets van alle makers maar eentje is het meest dominant.
Nieuwsgierig naar de andere types?👇🏽

Voor deze quiz liet ik mij inspireren door de karakterstructuren van Reich. Daarnaast haalde in kennis hierover uit De Maskermaker en lesmateriaal van mijn studie bij ITIP, de school voor leven en werk waar ik de opleiding Instrument voor Hulp heb gedaan.