fbpx

Mijn favoriete boeken

Hier vind je alle boeken die mij hebben geholpen mijn zichtbaarheid te vergroten, te groeien als ondernemer, mijn doelgroep te vinden en  om mij persoonlijk te ontwikkelen.

De_makers_coach_business_coach_amsterdam_boeken_tips_seth_godin_dit_is_nu_marketing

Dit is nu marketing - Seth Godin

Dit boek is echt mijn bijbel. De manier hoe Seth Godin je naar een moderne vorm van marketing laat kijken is heel inspirerend.

 

Ik kwam dit boek tegen nadat ik mijn Makerpreneur Training maakte. In een ander leven had Seth mijn ondernemersvader kunnen zijn 😉

 

We geloven beiden in een ethische en authentieke vorm van marketing waarbij je – in een kleine niche – je medemens echt helpt met je product.

Absolute must read!

De_makers_coach_business_coach_amsterdam_boeken_tips_elisabeth_gilbert_big_magic

Big Magic - Elisabeth Gilbert

Deze vrouw kan zo prachtig schrijven over ons vak.

Ze vertelt dat wij – makers – het de wereld schuldig zijn om die mooier te maken met onze kunst. Totally agree.

 

Ze heeft ook een mooie filosofie over inspiratie. Hoe deze komt.. en soms gaat, als je te laat bent er iets mee te doen.

 

Ben je je motivatie kwijt? Weet je even niet waarom je ook alweer zo graag leeft van je creaties? Dit boek gaat je ’n oppepper geven!

Simon Sinek - Vind je waarom

Weten wáárom ik zo graag van mijn passie leef is goud.

 

Hierdoor ben ik gestopt met twijfelen of dit echt mijn leven gaat zijn. Waarom ik bijvoorbeeld nóóit meer terug in loondienst ga. En waarom ik dus zoveel gedoe met bazen had. Ik kan slecht tegen autoriteit en ik wil graag onafhankelijk & vrij zijn.

 

Sinds ik dit weet kan ik veel beter overbrengen waarom ik zo graag tassen op maat maak. Ik heb een dijk van een pitch die voortvloeide uit mij WHY.

 

Lees dit boek als jij ook meer voor je makerschap wilt gaan staan en wilt weten waarom je dat eigenlijk wilt. In mijn training & coaching help ik je ook om hierachter te komen.

 

Deze wetenschap gaat je ’n enorme BOOST in je zelfvertrouwen geven!

De Fontein - Els van Steijn

Er is geen ‘werk-Margriet’ en een ‘privé-Margriet’ wanneer je ondernemer bent. Niet in mijn wereld in ieder geval.

 

Door mijzelf te leren kennen en te ontdekken welke overtuigingen ik als kind heb opgedaan heb ik oude denkpatronen kunnen doorbreken. Dit heeft mijn leven lichter & moeitelozer gemaakt.

 

Mijn opleiding tot coach, en alle persoonlijke ontwikkeling die ik in de afgelopen 6 jaar heb doorgemaakt heeft mij een enorme boost gegeven als mens en dus ook als ondernemer.

 

Je kunt de wereld blijven zien door de bril van jezelf als kind of je doorbreekt dit ‘kleine’ denken en wordt écht volwassen.

 

Omdat deze verdieping mij zoveel bracht neem ik dit ook mee in mijn werk. Een onderdeel hiervan zit in mijn training en ik besteed er aandacht aan in 1:1 coaching.

De Moed van Imperfectie - Brené Brown

Wij makers kunnen behoorlijk perfectionistisch zijn. Wist je dat daaronder faalangst verstopt ligt? Zoals mijn business buddy Natasja zegt: Straalangst.

Kunnen we het onszelf af en toe niet gigantisch moeilijk maken? Ik probeer menselijker te zijn, mij kwetsbaarder op te stellen en soms te denken: will the customer notice?

Juist door mijn mindere florissante kanten te laten zien merk ik dat ik meer in verbinding sta met mijn omgeving en klanten. Ook deze denkwijze heeft mijn leven makkelijker gemaakt.

Jij verwacht veel meer van jezelf dan je klant ooit zal kunnen!