fbpx

Wil jij meer verkopen op je beurs of markt?

Met deze extra marketing tips haal je méér uit je tijd & geld investering!

Maar eerst even mijzelf voorstellen..

Tip 1: Self-care

Geloof je in succes?

Trek kopende klanten naar je toe door met de  juiste energie aanwezig te zijn op je live verkoop event. Zie de bezoeker echt, groet mensen die naar je producten kijken. Vertel iets over het materiaal of de reden dat je dit product hebt gemaakt. Vertel je verhaal! Mensen zijn dol op verhalen.

Ik loop regelmatig op dit soort events en het valt mij op dat veel makers zich verschuilen achter hun stand of telefoon.

Ik snap dat je niet constant aan kunt staan maar dat dit je minder toegankelijk maakt. Als jij geen interesse hebt waarom zou je potentiële klant dit wel hebben?

Het allerbelangrijkste: heb LOL. Je bent hier vrijwillig toch? Maak er dan ’n geweldige dag van!

Mij helpt
het altijd om een smiley op m’n hand te tekenen. Als reminder dat ik hiervan mag genieten.


Bonus tip
: Vind je het lastig om 100% te geloven in je kunnen? Word dan alert op de negatieve stemmen die door je koppie razen.

Pik de stem die je het meeste raakt eruit. Bedenk vervolgens het tegenovergestelde van deze stem.

Bijvoorbeeld: ‘Wie zit er op mij te wachten’ wordt dan: ‘Ik verkoop een geweldig product waarmee ik het leven van mijn klant aangenamer maak’

 

Je hebt altijd de vrijheid om te kiezen naar welke stem je luistert.

Tip 2: Pre-care

"Hey, jij ook hier?"

Het liefste wil je bestaande klanten naar je live event trekken om ze te ontmoeten, ze te spreken en aan ze te verkopen.

Neem je klant/doelgroep daarom mee in je voorbereidingen voor de beurs.

Laat ze zien welke producten je bijvoorbeeld gaat verkopen of welke workshops je gaat geven. Dit kan via je socials maar ook via je nieuwsbrief.

Heb je nog geen email lijst dat is dit de uitgelezen kans om die te gaan verzamelen! Zie verderop meer tips daarover.


Bonus tip
: Hoe zorg je dat klanten niet kunnen wachten om je op te zoeken?


1.
Zorg nu al voor een buzz: organiseer bijvoorbeeld een win-actie vooraf en laat de winnaar de prijs ophalen bij je stand. Maak hier weer een foto van voor je socials/nieuwsbrief. Prijsvraag idee: Raad hoeveel ‘puntje puntje’ in deze doos zitten.


2.
Zorg dat je website en socials up to date zijn. Heb je overal, in koeienletters, geschreven dat je op de beurs bent!? Zet dit ook in je instagram bio tekst.

3. De laatste maar belangrijkste tip: zorg dat je praat met je klant. Sorry to say maar uiteindelijk gaat het niet om jou maar om je klant.

Een event is de uitlezen kans om je klant te leren kennen. Waarom kopen ze? Hoe kijken ze naar je product en welke woorden gebruiken ze?

Als ik een Design Date met een klant heb en ze zegt: Ik zoek een praktische tas die er ook mooi uit ziet. En hij moet vakjes hebben. Anders kan ik net zo goed een vuilniszak meenemen naar werk.

 

Weet je wat ik dan heb? GOUD!

✔️ Ik kan deze tekst gebruiken voor mijn content (post over schrijven, reels over maken, nieuwsbrief over maken enz)
✔️ Als er één klant zich rot irriteert aan een tas zónder vakjes zullen er meer zijn. Hier kan ik bijvoorbeeld een poll over maken op instagram. Zijn er meer vakjes-lovers dan weet ik dat ik hier meer over moet delen. Zoals: Laat je een Monsak tas maken? Dan kun je alle vakjes van de regenboog kiezen om al je kleine spulletjes in te organiseren.
✔️ Ik kan nóóit voorspellen waarom mensen aan gaan door mijn merk. Tuurlijk zie ik hier een rode lijn in, omdat ik mij suf klets met mijn klanten, maar toch gebruiken ze woorden die ik niet had kunnen bedenken. Door altijd nieuwsgierig te zijn naar de beweegredenen van mijn klanten kan ik mijn content (website teksten, emails, socials enz) continue opfrissen. Hierdoor heb ik zelf ook niet het gevoel dat ik in herhaling val.

Tip 3: Op de beurs

Showtime!

Het moment waar je al maanden naartoe werkt is daar. Zo gaaf!

Hopelijk weet je nu hoe je je zou willen voelen ná de beurs. Wanneer je met trots & tevredenheid terug kijkt. Holy moly, ik voel je enthousiasme door het scherm 😉


Bonus tip
: Hoe ga je zorgen dat je de aandacht krijgt die je verdient? Die al je harde werken beloont? 


1.
Zorg dat de mensen in je stand je gaan volgen op je socials en/of zich inschrijven voor je nieuwsbrief. En als je die nog niet verstuurt is het heel slim om vanaf nu daarmee te beginnen! We weten niet hoelang Insta nog houdbaar is.. dus ik wed graag op meer paarden 😉


2.
Bedenk een leuke winactie in je stand. Zo heb je gelijk een goeie reden om ’n praatje aan te knopen die geen workshop bij je komen volgen/doen.


3.
Telling = selling (check de video voor meer uitleg)


4.
Maak een QR code aan met een kortingscode (of gratis verzenden) voor twijfelende klanten of maak het origineler met een klein weggevertje.. Een QR code is heel makkelijk gemaakt tegenwoordig. En flyers te over, valt niet op tussen de andere flyers en slecht voor het milieu.


5.
Zorg dat je ook tijdens de beurs denkt om je socials up to date houden. Tag de beurs/markt zodat ze jou makkelijk kunnen reposten. Dat is lekker voor je bereik én zij hebben ook gewoon content nodig hé cookie?!

Tip 4: After-care

ff bijkomen hoor

..maar niet te lang ;P 

Ik hoop van harte dat NU, op dit moment een klant verlekkerd op je website zit te loeren. 

Als je slim bent geweest heb je emailadressen verzameld op je live event. Vergeet niet 𝘰𝘯 𝘵𝘩𝘦 𝘴𝘱𝘰𝘵 aan te geven dat mensen akkoord gaan, zodat je ze af en toe een mailtje kunt sturen met leuke nieuwtjes. AVG dingetje 😉 Ik meld erbij dat uitschrijven SUPER simpel is. Dat maakt de drempel lager.

Op die manier kun je de twijfelaars op een lager tempo kennis laten maken met je merk, hopelijk worden ze geraakt door je mooie merkverhaal waardoor ze hun portemonnee trekken omdat ze verliefd zijn geworden op je producten.


Bonus tip
: Hoe haal je achteraf nog sales binnen?


1.
Herinner je klanten aan de beurs actie. Je hebt de einddatum gecommuniceerd (urgency is key, dus niet te lang, max 1 week geldig) dus tegen het einde van die datum stuur je nog extra herinneringen.


2.
Sta stil bij je learnings. Heb je er alles uit gehaald? Had je iets anders kunnen aanpakken? Wat neem je mee voor de volgende beurs?


3.
Door een specifieke kortingscode aan te maken kun je zien hoeveel klanten terug zijn gekomen. Tel dat op bij je beurs omzet en beslis na de afloop vd actie hoeveel de eindstand is. Tel daar nog 20% omzet bij voor klanten die nóg langer te tijd nodig hebben. Sommige klanten die ik spreek doen 2 jaar over de definitieve aankoop van een tas. Dit is een duur product maar wel goed om rekening mee te houden.

4. Als het goed is heb je heeeeeeeeeel veel – potentiële – klanten gesproken. Hoe kun je deze gesprekken omzetten in content zoals ik bij tip 3 deel? Check de video voor meer uitleg.

Margriet Meijer, Makers Coach voor creatieve die een product willen verkopen, tassen maker in Amsterdam

Ik ben Margriet en help makers om van poor artists naar makerpreneurs te groeien

Ik ben..

..een A-typische maker die zichzelf moeiteloos kan verkopen. Hoe mij dat is gelukt? Door een vorm van verkopen te vinden die authentiek en makkelijk voelt.

Mijn persoonlijkheid zet ik in in om van potentiële klanten ambassadeurs te maken. Ik weet mijn handgemaakte tassen op waarde te schatten. Volledig overtuigd breng ik mijn schatjes aan de man en kan ik fulltime van mijn passie leven.

Ik noem mijzelf een makerpreneur. Dit is een ambitieuze maker met zelfvertrouwen die snapt dat je niet alleen ín je bedrijf moet werken. 

Denken in ‘het complete plaatje’ is mijn natuur. Naast maken denk ik aan duurzaamheid, branding, communicatie, marketing, sales en consumer psychology.

Ik wil..

..makers motiveren & inspireren. Doordat ik niet al mijn creativiteit in mijn product stop maak ik verkopen leuk! Ik weet áltijd een originele manier om mijzelf in de kijker te spelen.

Ik weet dat je er niet voor koos om ondernemer te worden, it just happened.. Maar dat betekent niet dat je het niet kunt leren!

Ik ben hier om marketing & sales toegankelijk te maken voor makers. Door geld te verdienen met je product voel jij je vrij om je pracht product te blijven maken.

 

Daarom deel ik mijn succesformule (mijn Makers Huis Canvas) graag met je.

Ik mistte een business model voor makers. Zoals zo vele van ons dacht ik: ‘Dan maak ik hem zelf wel!.

 

Wil jij ook 100% zeker van je zaak worden? Doe mee met de training en ik leer het je!

Bekend van..

business_coach_voor_creatieven_bekend_van_flow_magazine
business_coach_voor_creatieven_bekend_van_linda_magazine
business_coach_voor_startende_ondernemers_bekend_van_marie_claire
business_coach_amsterdam_bekend_van_La-Maison-victor
business_coach_voor_creatieven_Amsterdam_bekend_van_libelle
business_coach_voor_makers_bekend_van_VTwonen